Oudercomité

Beste lezer,

Ben jij ook een gemotiveerde ouder die net dat ietsje meer wil doen voor de school van uw en onze kinderen?

Steek je af en toe graag de handen uit de mouwen of wil je gewoon meer betrokken zijn bij het doen en laten van de school?

Dan is het oudercomité wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn een groep gemotiveerde ouders die zich inzetten voor de school.

In samenspraak met de directie en de leerkrachten willen wij mee aan een school bouwen waar alle kinderen zich thuis voelen.

Naast de schoolraad, die vooral een adviesbevoegdheid heeft, willen wij als oudercomité de school vooral financieel ondersteunen.

Hoe doen we dat?

We organiseren allerlei activiteiten zoals het ontwerpen van een schoolkalender, een halloween avond, een ontbijtbuffet, appelverkoop, gin tasting,…  Wij helpen als vereniging jaarlijks op de Jumping in Zandhoven en om de 4 à 6 jaar bij het Bal van de Burgemeester.  Voor beide activiteiten mogen wij een mooie financiële bijdrage in ontvangst nemen.

Natuurlijk staan wij ook open voor nieuwe ideeën.

Met de opbrengst van onze activiteiten wordt er een bijdrage gegeven voor school- en klasuitstappen, de Sint wordt gesponsord, culturele activiteiten worden meebetaald, nieuw klasmateriaal wordt aangekocht,…

Onze kinderen varen hier dus wel bij!

Daarnaast hebben we ook een afvaardiging die zetelt in de Werkgroep Veiliger Verkeer Zandhoven. Tips en opmerkingen omtrent de verkeersveiligheid in de schoolomgeving zijn welkom en nemen we zeker mee.

Praktisch…

Regelmatig steken we de koppen bij elkaar om nieuwe ideeën te bespreken, onze activiteiten te plannen en te evalueren. Bij deze vergaderingen zijn de directie en een vertegenwoordiging van de leerkrachten aanwezig.

Zo zorgen we er voor dat we goed voorbereid onze activiteiten tot een goed einde kunnen brengen!

Ons motto luidt: ieder doet wat hij of zij kan en wil doen!

Iets voor jou?

Omdat er elk jaar ouders van schoolverlaters het oudercomité vaarwel zeggen, zijn wij altijd verheugd nieuwe leden te verwelkomen.

Heb jij ook zin om onze ploeg te komen versterken? Aarzel dan niet en neem contact op met één van ons.

Alle hulp is welkom want vele handen maken het werk lichter!

Voorzitster :

Sofie Van Tendeloo

Ondervoorzitster :

Saar Hammels

Penningmeester :

Natasja Peeters

Facebookpagina :

Oudercomité Klavertje Vier-sel

oudercomite@klavertjeviersel.be